Aanbod

InVorm kan je op weg helpen met de volgende thema’s:

  • Emoties leren voelen, uiten, ordenen of reguleren
  • Versterken van zelfvertrouwen en uitbreiden van oplossingsvaardigheden bij sociale angst of faalangst
  • Rouwverwerking
  • Zingevingsvragen of identiteitsvragen

De therapie kan op zichzelf staan of een mooie aanvulling zijn op een andere vorm van (verbale) therapie. InVorm geeft beeldende therapie aan volwassenen. Twijfel je of beeldende therapie bij je past? Neem gerust contact op, dan zoeken we dit samen uit.

 

 

 

 

Soms houd ik een thema-avond. Deze avonden zijn een manier om kennis te maken met beeldende therapie of op een lichte manier bezig te zijn met het thema.

Er staan op dit moment geen thema-avonden gepland.

Onderstaande avonden zijn geweest. Laat het me weten als je belangstelling hebt een van de thema’s. Ik herhaal de thema’s bij genoeg aanmeldingen. Als je het prettig vindt, kunnen we er ook een persoonlijke afspraak van maken.

Hoe draag jij je verlies met je mee?
Rouw kent geen eindpunt. Ook kent het geen goed of fout, rouwen is een persoonlijk proces. Het leven gaat verder. Maar je sluit het niet af. Het belangrijkste is om een balans te vinden tussen bezig zijn met het verlies en met het leven dat doorgaat. Op deze avond breng je in beeld hoe jij jouw verlies met je meedraagt. Praten over de vaak intense gedachten en gevoelens is soms moeilijk of onvoldoende. Bij InVorm gaan we schilderen, tekenen en schrijven om je gedachten en gevoelens te uiten. Dat geeft steun en troost. Maar het gaat ook over jouw krachten waarmee je je verlies draagt.

Ruimte in je hoofd
Deze avond gaat over mindfull werken. Je maakt tijd vrij voor jezelf om met aandacht te werken met beeldend materiaal. Je drukke hoofd tot rust laten komen. Werken zonder oordeel: we oefenen om in het hier en nu op te merken wat er gebeurt en daarbij niet zo kritisch te zijn op onszelf. Plezier maken, spelen, reageren vanuit jezelf op wat ontstaat zonder dat het ergens naar toe moet. Actief maar ontspannen.

Je levensverhaal in beeld
Ieder mens kent pieken, dalen en ‘knooppunten’. Met een levenslijn krijg je helder krijgen hoe reacties op belangrijke gebeurtenissen je karakter en leven hebben gevormd. Het helpt je jezelf te begrijpen. Het helpt je om betekenis te geven aan je leven.

Energie in beeld
Druk druk druk…? Sta eens even stil… Dat is al een hele vooruitgang. Verken op deze avond jouw energiegevers en energievreters en ga je op zoek naar die dingen waar jij invloed op hebt. Moe? Overspannen? Burn out? Of gewoon de balans opmaken? Deze avond is voor iedereen voor wie energie een thema is.

Rouwverwerking zonder overlijden
Op 15 september 2020 stond er een ochtend gepland van Welzijn Bommelerwaard voor mantelzorgers. Het thema is: Rouwverwerking zonder overlijden. Als iemand in leven steeds meer verliest door bijv. ziekte, dan ervaar je als mantelzorger verlies op veel terreinen. Op deze ochtend maken we mbv. beeldend werken een stukje van het eigen proces hiervan zichtbaar. Vanwege corona kon deze dag niet doorgaan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *